Totalul afișărilor de pagină

joi, 3 septembrie 2020

Din discursul lui Viktor Orban: "...secuii au pierdut enorm, iar așa zisa protecție de la Budapesta este numai în vorbe, fără nicio susținere financiară serioasă, fără programe economice regionale sau locale."

 Primul ministru al Ungariei : „Pericolul pentru noi nu vine doar dinspre partea românilor…” 

Text prescurtat rostit cu usile inchise – doar pentru maghiari  – la Cursurile de vara de la Tusnad 2020 de catre premierul Orban Viktor, reprodus de https://infobrasov.net/pericolul-pentru-noi-nu-vine-doar-dinspre-partea-romanilor-1/ 

Primul ministru al Ungariei: „Pericolul pentru noi nu vine doar dinspre partea românilor…” (II)

Un text prescurtat rostit cu usile inchise – doar pentru maghiari  – la Cursurile de vara de la Tusnad 2020 de catre premierul Orban Viktor, reprodus de  https://infobrasov.net/victor-orban-pericolul-pentru-noi-nu-vine-doar-dinspre-partea-romanilor-2/

"(…) În pregătirea acestei inițiative europene (Transilvania-stat independent) este nevoie ca atitudinea mass-media mai ales a fiecărui maghiar, și in perspectiva a secuilor, să facă o netă deosebire între românii ardeleni-europeni și ceilalți, românii-orientali.

Să  lucrăm cu subtilitate la cunoasterea imaginii reale a românismului în general, și în special a românului sudist, aregățeanului, a bucureșteanului șmecher, atât printre românii din Ardeal, cât și printre ceilalți ardeleni: germani, țigani etc.

Să lansăm documente… usor false privindu-i pe Emil Boc, Victor Ciorbea, acad. I.A.Pop, Orban Ludovic, Rares Bogdan, etc. cum că nu sunt ardeleni …tocmai adevărați, că dacă ajung prim miniștri niște ardeleni veritabili, România era departe azi! Să dovedim cu documente … „potrivite” că acestia se trag, să zicem, din moldovenii aduși de Ceaușescu în Ardeal.

Să dovedim în toate chipurile, cu orice ocazie, ideea că noi, în Ardeal, am putea trai mai bine chiar decat in Budapesta dacă taxele pe care le plătim statului român ar rămâne pe loc, în investiții și cheltuieli publice din  Ardeal.
Cunosc mulți români naivi gata să creadă și să răspândească ei înșiși ideea că pe taxele plătite de ardeleni parazitează sute de localități din Moldova și Muntenia unde nimeni nu muncește, nu  produce și nu plătește taxe. Si nu e asa?

Nota bene

Legile și principiile Uniunii Europene și ale Noii Ordini Mondiale
încurajează fărămițarea macro-statelor și constituirea de comunități  statale cât mai restrânse, bazate mai ales pe criterii de eficiență economică  și geo-politică, iar nu pe legături de sânge, istorie comună etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pregătirea şi realizarea operațiunii "Tg. Mureş 1990"

https://m.activenews.ro/stiri-dezvaluiri/Mihai-Sora-virusul-care-a-starnit-conflictul-sangeros-de-la-Targu-Mures-din-20-Martie-1990.-DOCUMEN...