Totalul afișărilor de pagină

joi, 27 februarie 2020

HAJDU GYŐZŐ: Pentru noi, maghiarii, care trăim aici, România este singura ţară natală!

http://www.cunoastelumea.ro/hajdu-gyozo-pentru-noi-maghiarii-care-traim-aici-romania-este-singura-tara-natala/
"Din dorinţa de a evita orice confuzie sau afirmaţii de rea credinţă, subliniez: când susţin că pentru noi, maghiarii care trăiesc aici, România este singura ţară natală, mă lansez în această afirmaţie pe baza faptelor istorice incontestabile. Să fie clar, odată pentru totdeauna: persoanele care aparţin în prezent comunităţii maghiare din România – cu excepţia a câtorva moşnegi care au peste o sută de ani – , fiecare s-a născut în România.
Aşadar, nu în Ungaria şi nici măcar în Monarhia Austro-Ungară. 
Atunci, de ce se plâng necontenit ai noştri lideri politici maghiari? Din cauză că s-a prăbuşit Monarhia Austro-Ungară şi a îngropat, în mod legitim, regiunea istorică a Marii Ungarii? 
De ce trece cu vederea, fără nicio reacţie, conducerea superioară a UDMR această viziune de natură iredentistă care domină ziarele de limbă maghiară din Transilvania, susţinute de această organizaţie, viziune potrivit căreia pentru maghiarii de aici, România nu este patria lor, reprezintă doar pământul natal.  
Conform acestei afirmaţii, patria maghiarilor din România ar fi în ţara vecină, în Ungaria? 
Care este acel partid român sau care este acea autoritate română care ar putea să-i ierte conducerii superioare a UDMR că nu protestează împotriva propagandei iredentiste maghiare antiromâne, împotriva instigării naţionale care au un efect dăunător asupra vieţii publice?!
Dar să vedem, din partea cărui lider UDMR ne-am putea aştepta la acest protest legitim? 
Din partea fostului preşedinte al UDMR, de la liderul spiritual pe viaţă al acestei organizaţii, Béla Markó? 
Din partea acestui cameleon nu se poate aştepta un asemenea protest specific patriot, deoarece într-una din declaraţiile sale televizate a subliniat clar că pentru el România nu este în totalitate patria sa, deoarce România face foarte multe pentru ca el să nu o poată declara drept patria sa.
Este bine cunoscut ce a făcut UDMR în ultimii 26 de ani pentru ca România să fie considerată de maghiarii de aici drept patria lor şi pentru ca în această ţară ei să trăiască mai bine: Aproape nimic!
Voi cita dintr-unul din ziarele de limbă maghiară din Transilvania: „Dacă facem comparaţie între investiţiile realizate în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna cu investiţiile efectuate în judeţele Cluj, Braşov şi Sibiu, vom putea contabiliza doar eşecul disperat al setei de putere a UDMR, care perpetuă şi azi. În zadar susţine că au făcut, totuşi, ceva pentru maghiarii din Transilvania, dacă faptele dovedesc contrariul. Acesta este rezultatul faptului că, după 1996, cu anumite întreruperi, au fost la guvernare”. („Központ”, Târgu Mureş)."

Hajdu Győző a murit la 30 noiembrie 2018, cu o zi înaintea Centenarului Marii Uniri. 
A fost înmormântat de Filiala 2 Tg. Mureș a SCMD – Sindicatul Militarilor, într-un cimitir ortodox.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pregătirea şi realizarea operațiunii "Tg. Mureş 1990"

https://m.activenews.ro/stiri-dezvaluiri/Mihai-Sora-virusul-care-a-starnit-conflictul-sangeros-de-la-Targu-Mures-din-20-Martie-1990.-DOCUMEN...