Totalul afișărilor de pagină

marți, 5 mai 2020

Circ parlamentar: noua propunere de Cod Administrativ initiata de udmr a fost respinsa

Pe 06.05.2020, Camera Deputaților a respins proiectul legislativ PL-x nr. 190/2020 privind Codul administrativ, o inițiativă exclusivă a UDMR. 
Acest proiect aducea câteva lucruri noi: obligativitatea folosirii limbii maghiare în prefecturi și de către Poliție, legalizarea folosirii drapelului civic maghiar și al steagului unui așa-zis ținut secuiesc, față de ordonanța trădătoare a Guvernului Dăncilă.
https://adevarul.ro/news/politica/deputatii-dezbat-codul-administrativ-udmr-maghiara-devine-limba-oficiala-ardeal-scandal-plen-terminati-cretinismul-1_5eb2687f5163ec42717fc972/index.html?fbclid=IwAR09BnDSSE_8jMEZAdiN-HW0LnyjIm6pbARLMSrAAVmyS5_2URRospzG4BQ

Așadar, e bine că a fost respins proiectul UDMR privind Codul Administrativ, dar ne întrebăm:
1. Când va fi dezbătută în Parlament OUG privind Codul Administrativ, de la a cărei emitere se împlinește aproape un an și care este aplicată începând cu 1 ianuarie 2020?
Abia când va fi respinsă această ordonanță neconstituțională, vom crede în sinceritatea demersului celor care sunt acum împotriva proiectului UDMR, care este o variantă prin care ni se arată pisica: uite că poate fi ceva mai rău decât ordonanța Dăncilă.
2. Cât va continua circul asta cu UDMR in Parlament? Nu de alta, dar sunt platiti de la bugetul de stat al Romaniei si de la cel al Ungariei.
Si ghiciti cui le sunt credinciosi udemeristii care vor legalizarea folosirii drapelului maghiar și  steagului așa-zisului "ținut secuiesc" in Romania, cand deja acestea flutura pe cladirea parlamentului de la Budapesta?
initiatori deputati - UDMR:Ambrus Izabella-Agnes, Antal István-János, Apjok Norbert, Bende Sándor, Benedek Zacharie, Benkő Erika, Biró Rozália-Ibolya, Biro Zsolt-Istvan, Csép Éva-Andrea, Csoma Botond, Erdei Dolóczki István, Farago Petru, Kelemen Hunor, Korodi Attila, Kulcsár-Terza József-György, Magyar Loránd-Bálint, Márton Árpád-Francisc, Sebestyén Csaba-István, Seres Dénes, Szabó Ödön, Vass Levente
si senatori - UDMR:Antal István-Loránt, Császár Károly Zsolt, Cseke Attila-Zoltán, Derzsi Ákos, Fejér László-Ődőn, László Attila, Novák Csaba-Zoltán, Tánczos Barna, Turos Lóránd

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care sunt simbolurile identitare interzise în România?

https://m.activenews.ro/opinii/Tricolorul-Basarabia-si-Bucovina-interzise-in-scolile-din-Romania.-Turnatoria-incurajata-ca-pe-vremea-Securit...