Totalul afișărilor de pagină

marți, 26 octombrie 2021

S-au unit doua capete ale hidrei in Alianţa Maghiară din Transilvania (AMT)


    


În luna decembrie 2020, Judecătoria Moineşti a anulat ordonanţa prin care parchetul a clasat dosarul şi a dispus ca acesta să continue urmărirea penală cu privire la incidentele din Cimitirul International al Eroilor de la Valea Uzului din 6 iunie 2019. 

La acea vreme, în presa din România a suscitat reacţii aprinse faptul că procurorul care a anchetat acţiunile violente de la cimitir a audiat exclusiv martori români şi a considerat că din lozinca scandată la cimitir – “afară cu ungurii din ţară!” – nu rezultă o incitare la ură şi discriminare.

Noua ordonanţă a parchetului – care clasează din nou dosarul şi care are un conţinut similar cu cel al ordonanţei anterioare – a fost prezentat de către biroul de presă al Alianţei Maghiare din Transilvania (AMT), una dintre părţile care au făcut plângere la

parchet în urma evenimentelor, printr-un comunicat de presă emis sâmbătă, 23.10.2021.

Cluj-Napoca, duminică, 24 octombrie 2021 (MTI) - Tribunalul Bucureşti a respins acţiunea cu privire la înregistrarea fuziunii dintre Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) şi Partidul Civic Maghiar (PCM) în Alianţa Maghiară din Transilvania (AMT) din cauză că partidele au dorit să înregistreze denumirea alianţei atât în limba maghiară, cât şi în limba română, a anunţat biroul de presă al AMT, duminică.

Tribunalul Bucureşti a respins, la sfârşitul lunii septembrie 2021, înregistrarea fuziunii dintre cele două partide: PPMT si PCM. 

Motivul respingerii înregistrării a devenit cunoscut după ce zilele trecute, instanţa a comunicat părţilor motivarea sentinţei. PPMT şi PCM au la dispoziţie cinci zile pentru a face apel împotriva sentinţei din prima instanţă.

“Acum, că li s-a comunicat motivarea, liderii PPMT si PCM au posibilitatea de a face apel, ceea ce vor şi face în termenul legal. Însă reamintesc, totodată, că argumentul prezentat în motivarea instanţei este absurd şi inadmisibil. Unul dintre motive ar fi şi acela că denumirea celor două partide care au solicitat
fuziunea – şi a căror înregistrare a fost deja aprobată de către instanţă – include, de asemenea, şi denumirea în limba maghiară. Mai mult decât atât, în cazul denumirii Partidului Popular Maghiar
din Transilvania, denumirea în limba maghiară primează”, se arată în comunicatul transmis duminică.

Decizia cu privire la fuziunea dintre PPMT şi PCM a fost luată la 18 ianuarie 2020, la Miercurea Ciuc, de către delegaţii celor două partide maghiare. Organele de decizie ale partidelor au hotărât, de asemenea, ca noul partid să poarte denumirea de Alianţa Maghiară din Transilvania (AMT). Sub aceeaşi denumire, partidele au înregistrat în instanţă şi o alianţă politică, astfel încât să poată candida împreună la alegerile locale din 2020.

La alegerile locale din luna septembrie a anului trecut, candidaţii AMT au câştigat primăria a zece aşezări din Transilvania, printre care şi două oraşe mai mici din Ţinutul Secuiesc (Vlăhiţa şi Cristuru Secuiesc). În urma încheierii unui acord cu UDMR, la alegerile parlamentare care au avut loc în luna
decembrie a anului trecut, AMT a obţinut şi două mandate de deputat pe listele de candidaţi ai UDMR.

AMT se "laudă" ca respectă legile şi nu se opune sentinţelor definitive ale instanţelor, astfel ca toate sunt puse în practică, DAR a lansat iniţiativa "100 în loc de 1", care vizează arborarea a 100 de steaguri ale Ţinutului Secuiesc în locul fiecăruia, care este îndepărtat în baza unei sentinţe judecătoreşti "neîntemeiate". 

Zice AMT: "Şi pentru a arăta că iniţiativa noastră nu este una pur simbolică, am procurat şi oferim gratuit 100 de steaguri locuitorilor din comuna Remetea, unde acum câteva zile primarul comunei a fost obligat să îndepărteze steagul Ţinutului Secuiesc din faţa primăriei":

https://www.agerpres.ro/stiri/2021/01/27/comunicat-de-presa-alianta-maghiara-din-transilvania-amt--650463

Adică, respectă legile si sentinţele numai daca le considera întemeiate, adica numai daca le convin.

"Curat murdar, coane Fănică!" Respectă numai ce vor muschii lor.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pregătirea şi realizarea operațiunii "Tg. Mureş 1990"

https://m.activenews.ro/stiri-dezvaluiri/Mihai-Sora-virusul-care-a-starnit-conflictul-sangeros-de-la-Targu-Mures-din-20-Martie-1990.-DOCUMEN...