Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 15 iunie 2022

Piața Memorandumului nu va fi „rebotezată” în Gecse Dániel la Târgu Mureș

 

Alianța pentru Unirea Românilor Mureș

Decizie definitivă: Piața Memorandumului nu va fi „rebotezată” în Gecse Dániel 🇷🇴
Încă o dovadă că primarul municipiului Târgu Mureș nu dorește dezvoltarea orașului ci doar separatism și conflict etnic. Astăzi, un complet de judecată al Secției a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal din cadrul Curții de Apel Târgu Mureș a dispus menținerea deciziei Tribunalului și a anulat Hotărârile de Consiliu Local prin care se dorea schimbarea denumirii Pieței Memorandumului în piața Gecse Daniel!
Nu vom tolera astfel de teme false și nu vom accepta continuarea acestor abordări prin care primarul „independent” Soos Zoltan dorește să marcheze etnic teritoriul din Târgu Mureș. Suficient au fost alimentate aceste probleme, ne dorim realizări durabile, investiții și proiecte de dezvoltare! Orașul arată deplorabil iar noi în continuare ne confruntăm cu probleme precum plăcuțe bilingve, redenumiri și schimbări de străzi!
Vom fi în continuare vigilenți și vom taxa orice derapaj etnic prin mijloacele legale și prin pârghiile constituționale din România. „Asociația Civică Pentru Demnitate în Europa” (ADEC) a fost intervenient în proces și dorim astfel să felicităm toți locuitorii din cele două străzi pentru curajul și demnitatea de care au dat dovadă, de asemenea felicităm asociațiile, fundațiile și consilierii locali care s-au implicat în această bătălie juridică. După 130 de ani de la supliciul marilor ardeleni, Mișcarea Memorandistă este omagiată și apărată la Târgu Mureș!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cui lăsăm tânăra generație din aşa-zisul "ținut secuiesc"?

https://m.activenews.ro/opinii/Mihai-Tirnoveanu-Programul-burselor-Romani-pentru-Romani-continua-Fiecare-copil-care-merge-sa-invete-in-limba...