Totalul afișărilor de pagină

vineri, 30 august 2024

30 august 1940

ROMÂNI, SĂ NU UITĂM ! 

30 august 1940, pierderea Nordului -Vestului TRANSILVANIEI în favoarea Ungariei horthyiste !!!

Astăzi,  30 august ,inerent, memoria istorică a Neamului Românesc păstrează o amintire dintre cele mai tragice trăite de ROMÂNI și ȚARA LOR. In Ziua de 30 august 1940 marii stăpâni ai Europei , Adolf Hitler și Benito Mussolini au impus prin reprezentanții lor în hotelul de tristă faimă pentru noi,,Belvedere,,din Viena cedarea în favoarea Ungariei fascisto-horthystă de către România  a Nordului Vestului Transilvaniei. O suprafață de peste 42000 km.pătrați era răpită abuziv,  prin amenințare de către cei mari și puternici dictatori ai lumii.Mai bine două milioane și jumătate de  de Români vor îndura cele mai barbare chinuri din partea autorităților horthyste . Ucideri în masă , moarte prin împușcare , mutilari corporale inimaginabile ,din vremuri de barbarii înspăimântătoare  batjocori la adresa femeilor ,mutilarea sânilor,  spintecarea pântecului, uciderea pruncilor alăptați la sănul măicuței lor ,tăierea nasului, a urechilor , a limbii acesta a fost comportamentul,  ,,civilizat,,  de barbar pe care l-au arătat noii stăpânitori unguri horthyști Românilor  ,,căzuți, în teritoriul celor peste 42000 de km.pătrați cedat la presiunea celor doi abominabili criminali ai lumii Hitler și Mussolini. Localitățile Ip, Trăznea și Moisei și multe altele din acel teritoriu cedat unde Românii au indurat  scene de o cruzime specifică fiarelor sălbatice.Acei 4sni de stăpânire horthystă asupra teritoriului cedat,vor vorbi de-a pururi , urmașilor și urmașilor noștri de durerile unui neam care a îndurat precum Hristos pe cruce, umilințe și schingiuiri de neimaginat ! 

30 august 1940 a urmat într-o succesiune logică  tragediei  din 28 iunie 1940 , când în urma ultimatumului guvernului sovieto-stalinist de la Moscova, 

România,  de asemenea , amenințată cu invazia Rusiei staliniste a cedat Basarabia,  Bucovina și Ținutul Herța U.R.S.S. -ului. Nu au  fost suficiente aceste tragedii românești. În 7 sept.1940 Romănia, amenințată fiind de către Hitler printr-o scrisoare adresată în 15 iulie 1940  regelui Carol al II lea, cedează pe seama Bulgariei fasciste  sudul Dobrogei-Cadrilaterul cu cele două județe Durostorum și  Caliacra. 

După aprecierea mea anul 1940 a fost cel mai negru, cel mai tragic an din întreaga noastră istorie. În decurs de 3 luni de zile de la sf.lunii iunie și pănă în 7 sept.ROMANIA a pierdut peste 100.000 km.pătrați si aproximativ 7milioane de locuitori. In acest tragic an Hotarele României Mari s-au prăbușit. Dictatura forței unor nebuni de conducători a înlocuit forța dreptului ,așa cum se întâmplă  , adesea ,din păcate , în istoria umanității și a unor popoare , ramase fără de aliați puternici. Dacă la nenorocirile teritoriale,  căci hotarele României ne-au fost, efectiv,   sfâșiate de niște  fiare dornice de reconstrucții statale precum erau obișnuite prin prăduiri și barbarii ,hoții , teroare și genocid, deci dacă la acestea adăugăm și pierderea vieții celui mai mare istoric ROMÂN în 27 noiembrie 1940, NICOLAE IORGA, avem astfel mai apropiată de înțelesul ei aprecierea mea potrivit căreia CEL MAI TRAGIC AN DIN ISTORIA ROMÂNILOR A FOST ANUL 1940. 

Asadar, Frați  Români să ne plecăm inimile noastre astăzi într-o rugăciune pentru odihna sufletelor a zeci de mii de buni străbuni, care au căzut pradă în acei ani 1940-1944,  în Transilvania de Nord, în Siberia și în stepa Asiatică a Rusiei bolșevice între anii 1940-1991 ! 

Dumnezeu, Prea Îndurătorul, să-i ierte și să le dea odihnă veșnică în Lumina Împărăției Sale! 

Amin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ungaria şi alte state micimane susțin politica sionistă

Deci, rezonează cu ea, cu ocuparea ilegală a teritoriilor altora: Adunarea Generală a ONU a aprobat miercuri o rezoluție prin care se cere ...