Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 10 martie 2021

Maghiarii se amăgesc cu ideea regăsirii măreției pierdute și granițelor ante-trianonice

 https://www.incorectpolitic.com/dan-culcer-maghiarii-si-romanii-sub-semnul-autoamagirilor/

Redau doar un fragment pentru a va incita la cercetarea adevarului istoric:

"În fine, cred că o atenție sporită merită activitate de subminarea a statalității (n.n. Romaniei), sub acoperirea studiului și luptei pentru apărarea minorităților, a instituției cu sediul la Cluj-Napoca, numită Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale (https://ispmn.gov.ro/maps). Se poate porni de la analiza organigramei, dominată de maghiari și de români căsătoriți cu maghiare. Au editat cărți foarte interesante, documente etc. 

Dar perspectiva este destabilizarea, nu rezolvarea problemelor relațiilor cu minoritarii în mod armonios. Nu e o ipoteză, ci o concluzie a mea după un deceniu de observarea a activității lor. Pericolul major pentru statul românilor, deci pentru români, constă în consolidarea unei uniuni dintre liderii principalelor minorități active actualmente, maghiari, țigani și evrei, o nouă Unio Trium Nationum [vi], de un militantism eficient și tenace, față de care autoritățile României au reacții de blegi sau paralitici. Au dispărut secuii într-un interval foarte scurt (1920-1990) prin maghiarizare, una din entitățile participante la alianța antiromânească.

Acest militantism este, paradoxal, bazat pe o ideologie globalistă, finanțat parțial de instituții globaliste, al căror scop este folosirea etnismului pentru dezmembrarea statelor constituite în Europa sau în alte continente, pentru a facilita imperialismului financiar trans-național cale liberă spre controlul colonial al tuturor piețelor de desfacere și al surselor de materii prime de pe mapamond. Este un proces sistematic de slăbire a unității populare, naționale (prin inseminarea unor teze dezintegratoare, regionaliste, localiste, bazate pe raționamente economice false, pe tezele unei psihologii de birt, de tipul discursului lui Sabin Gherman despre superioritatea ardelenilor (români și maghiari deopotrivă) față de regățenii balcanici, bizantini etc."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

A venit iar vremea lepădării de răpciugă, precum s-a lepădat de boală

https://www.incorectpolitic.com/maghiarul-karoly-kos-despre-romanii-de-la-blaj-am-vazut-acolo-o-armata-o-armata-nationala/