Totalul afișărilor de pagină

joi, 11 martie 2021

Neamurile de traistă ale trădării (unui neam)…

Acum au votat cu toții cu mâna pe biblia în ungurește și Constituția în limba română… La următoarele învestiri, vor vota probabil cu labele pe Constituția noastră, tradusă și adaptată în maghiară…

Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale (ISPMN: https://ispmn.gov.ro/node/conducerea) funcţionează la Cluj-Napoca în conformitate cu organigrama aprobată prin H.G.893/2007.

Institutul este condus de un preşedinte, ajutat de un vicepresedinte.

Preşedintele Institutului îndeplineşte, conform legii, funcţia de ordonator terţiar de credite. Preşedintele are în subordonare directă servicii şi compartimente după cum urmează:

  1. Serviciul economic, contencios şi administrativ, șef serviciu economic : KÁLLAY PETRU
  2. Compartimentul de audit
  3. Compartimentul se studii, analiză şi cercetare, șef compartiment; GIDÓ ATTILA
  4. Centrul de documentare, șef compartiment: Kormos Katalin  

În activitatea sa, presedintele este ajutat de un consiliu ştiinţific consultativ format din 5 cercetători din cadrul Institutului, numiţi prin ordinul preşedintelui.

Anca Filipovici - secretar ştiinţific

Kiss Ágnes   - membru

Virginás Péter   -  membru 

Jakab Albert Zsolt   - membru

Kiss Tamás  - membru

Deci, trădarea de ţară in funcţii platite de la bugetul României se măsoară.

15 martie, zi de doliu național în România!

În ziua de 15 martie 1848, la îndemnul lui Kossuth, un grup de tineri care făceau parte din „Societatea celor 10” avându-l ca purtător de cuvânt pe poetul Alexandr Petrovics (cu tată sârb și mamă slovacă) al cărui nume a fost maghiarizat, în anul 1842, în Sandor Petofi (1823-1949) au întocmit un program de revendicări în 12 puncte, dintre care unul prevedea alipirea Ardealului la Ungaria. Dintre toate provinciile din Imperiul Habsburgic, revoluționarii maghiari au ales și au acționat, inclusiv pe calea armelor, numai pentru anexarea Ardealului la Ungaria.

Poetul Sandor Petofi a intrat în armata hovezilor, a urcat până la gradul de maior și a ajuns aghiotant al generalului polonez Joseph Bem care a comandat armata maghiară din Ardeal. Această armată maghiară, cu sprijinul grofilor și localnicilor unguri, în anii 1848-1849, a săvârșit cel mai mare Holocaust din timpul revoluției maghiare. 

Au fost uciși cu bestialitate peste 40.000 de români și au fost incendiate aproape 300 de sate românești cu tot cu biserici. În memoria lor Gheorghe Funar, ca primar al municipiului Cluj-Napoca, a amplasat o uriașă placă bilingvă (în limbile română și engleză) din bronz, pe clădirea de pe str.Avram Iancu nr. 20, unde a existat hotelul Biasini în care s-au întâlnit revoluționarii Nicolae Bălcescu și Petofi Sandor. În fiecare an, în perioada mandatelor sale de primar, împreună cu Armata Română a organizat manifestări comemorative și a depus coroane de flori cu panglică tricoloră la această locație, la placa care amintește trecătorilor despre atrocitățile săvârșite de revoluționarii unguri împotriva românilor.

Articolul complet la adresa: https://ziarulnatiunea.ro/2019/03/22/15-martie-zi-de-doliu-national-in-romania/?fbclid=IwAR2sL_YJpi9e3zxmL8bAZEmFQLyidBLjSyQKI1lkyk8-ve03Q7OoKWmGMD0


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

A venit iar vremea lepădării de răpciugă, precum s-a lepădat de boală

https://www.incorectpolitic.com/maghiarul-karoly-kos-despre-romanii-de-la-blaj-am-vazut-acolo-o-armata-o-armata-nationala/