Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 9 aprilie 2022

Pe 23.11.2018, pentru a sfida Centenarul Marii Uniri, UDMR a serbat la Miercurea-Ciuc înființarea “Diviziei secuiești”

Un aspect ce trebuie cunoscut tocmai ca greșelile să nu se mai repete... cum spunea Iorga.

Comemorăm martiriul Eroilor Neamului, dr. Ioan Ciordaș și dr. Nicolae Bolcaș, care la 4 Aprilie 1919 au fost răpiți de soldații unguri din “Divizia Secuiască” la Beiuș și găsiți torturați, cu ochii scoși și îngropați de vii (Medicii au observat, după dezgropare, că rănile, deși grave nu ar fi fost totuși mortale, deci au dedus, că au fost îngropați de vii.).
Cei doi eminenți juriști fuseseră delegați la Marea Adunare Naționala de la Alba Iulia de la 1 Decembrie 1918. Maghiarii i-au acuzat că "au vândut Bihorul românilor”.
Pe 23.11.2018, pentru a sfida Centenarul Marii Uniri, UDMR a serbat la Miercurea-Ciuc înființarea “Diviziei secuiești”, în prezența secretarului de stat din Ungaria, Arpad Potapi, care a declarat că "Guvernul Ungariei nu renunță la acest pământ”.
Veșnică pomenire Eroilor Neamului!
***Cunoscând istoria, putem evita greșelile din trecut. Astfel, in prezent ne putem înțelege si respecta, toate etniile, in pace si înțelegere!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cui lăsăm tânăra generație din aşa-zisul "ținut secuiesc"?

https://m.activenews.ro/opinii/Mihai-Tirnoveanu-Programul-burselor-Romani-pentru-Romani-continua-Fiecare-copil-care-merge-sa-invete-in-limba...